• Meny
  • Meny
transport fra lufthavnen Barcelona til centrum

Hvordan kommer jeg fra Barcelona lufthavn til centrum?

Planlægger du en rejse til Barcelona, der byder på masser af sol, kultur, sport og historie? Så bør du starte med at finde ud af, hvordan du kommer fra Barcelona lufthavn til centrum.

Der er nemlig mange muligheder. Læs med her og bliv klogere på hvilken løsning, der passer bedst til dig, din økonomi og dine behov.

Infrastruktur er altid anderledes i fremmede lande end i Danmark, og med lidt god forhåndsviden kan du komme godt og roligt fra start. I artiklen her guider vi derfor til de forskellige transportmuligheder fra Barcelona lufthavn til centrum, og vi kommer blandt andet ind på Welcome Pickups, taxi, bus og tog i Barcelona.

Når du på forhånd ved, hvordan hele transporten fungerer, slipper du for stress og jag, når du lander. God ferie.

Welcome Pickups

Welcome Pickups transport fra lufthavnen Barcelona til centrum

Barcelonas lufthavn, El Prat, har en god beliggenhed i forhold til byen, og rundt regnet tager det 30 minutter at komme med transport fra Barcelona lufthavn til centrum. Tiden vil dog afhænge af tidspunktet på dagen, da myldretrafikken kan være heftig. 

Vil du gerne undgå stress og mas, vil afhentningstjenesten Welcome Pickups være lige noget for dig. Her er tale om en serviceminded ydelse, der henter dig i lufthavnen og bringer dig ind til centrum.

Denne form for transport i Barcelona koster nogenlunde det samme som en taxi, men du kan nyde godt af flere fordele – blandt andet en 24 timers kundeservice, gratis børnesæder og altid engelsktalende chauffører.

Det sidste er et klart plus i et land som Spanien. Derudover holder Welcome Pickups øje med dit fly, så du ikke behøver at bekymre dig om forsinkelser, og som endnu et plus kan du afbestille gratis ind til 48 timer før.

Vælger du Welcome Pickups, får du den mest rolige start på ferien, når du skal finde ud af, hvordan du kommer fra Barcelona lufthavn til centrum.

Servicen er også ideel til rejsende med børn, tung bagage eller dårligt gående. Bestil transport her

Tog

tog transport fra lufthavnen Barcelona til centrum

Ønsker du at benytte dig af offentlig transport fra Barcelona lufthavn til centrum, kan du for eksempel tage toget.

Tog i Barcelona er billigere end private kørselsordninger, og du kan med fordel benytte dig af den lokale RENFE togservice. Der er adskillige centrale stop på ruten, som også har forbindelse til metroen.

Vær opmærksom på, at du ofte vil skulle skifte til metroen, før du kan nå til den del af centrum, du ønsker. Prisen starter på omkring fem Euro.

Tog i Barcelona er det oplagte valg for dig, der ønsker at betale mindre, men som ikke har noget imod at skifte og sidde i travle kupeer.

Bus

Bus transport fra lufthavnen Barcelona til centrum

Der er forskellige bus-transportmidler fra Barcelona lufthavn til centrum. Den ene hedder Aerobus, og her er tale om en ekspresbus, der kører mellem lufthavn og bymidte.

Der er afgange hvert 5.-10. minut, og du kan både tage Aerobus fra Terminal 1 og Terminal 2. Bussen har flere centrale stop som for eksempel Placa Espana eller Placa de Catalunya. Priserne starter fra omkring seks Euro.

Der er flere busser i Barcelona, du kan tage, når du skal finde ud af, hvordan du kommer fra Barcelona lufthavn til centrum. Du kan nemlig også tage TMB Airport Bus med Nummer 46.

Denne bus kører også fra Terminal 1 såvel som Terminal 2, og bussen har langt flere stop undervejs end ekspresbussen. Det betyder også en længere rejsetid, men en af fordelene ved Nummer 46 er, at her kan du benytte T-kortet, der er Barcelonas pendant til det danske rejsekort.

Ankommer du til Barcelona om natten og ønsker busservice, kan du benytte dig af natbussen NitBus N17, der kører imellem klokken 22 og 5. Prisen er lav fra kun 2,50 Euro.

Bus i Barcelona er det perfekte valg for dig, der ikke har noget imod forsinkelser, travle rejsende og fyldte sæder. Til gengæld er prisen fornuftig i forhold til andre transportmidler.

Taxi

taxi transport fra lufthavnen Barcelona til centrum

El Prat er en travl lufthavn, og du kan godt forvente et hektisk miljø både i Barcelona by og i den spanske trafik generelt. Derfor kan en taxi være et godt valg, selvom du ikke skal forvente den store service eller engelsktalende chauffører.

Men du bliver kørt fra A til B, hvilket giver et pusterum – især hvis du ikke har temperamentet til offentlig transport, eller rejser med børn eller tung bagage.

Prisen er noget dyrere end den offentlige transport, og den ligger på omkring 35 Euro for en tur mellem lufthavnen og centrum. Læg i den forbindelse mærke til, at der ofte kommer tillæg på, så turen kan let blive endnu dyrere.

Taxi i Barcelona er perfekt til dig, der ikke har brug for ekstra service, men bare gerne vil fra A til B uden al menneskemylderet, som findes i den offentlige transport.

Billeje

Det kan ikke anbefales selv at køre rundt i Barcelonas gader, for parkering er svært, og trafikken er utrolig hektisk.

Skal du dog ud at opleve oplandet i nærheden, kan billeje være et godt alternativ. Så får du mere frihed og kan komme derhen, hvor du ønsker på egen hånd.

Konklusion

Konklusion transport fra lufthavnen Barcelona til centrum

Når der skal svares på spørgsmålet ”Hvordan kommer jeg fra Barcelona lufthavn til centrum?”, vil du opleve mange svar:

Kan du holde til den travle spanske offentlige transport, kan du både tage bus og tog i Barcelona, som har den fordel, at prisen er lav. Der kører tillige natbusser og en ekspresbus.

Vil du gerne slippe for mas, jag og de mange mennesker, kan du i stedet tage en taxi, som tilbyder et minimum af services.

Hvis du gerne vil have den mest rolige start på ferien, kan det i stedet være en god ide at vælge afhentningstjenesten Welcome Pickups, der tilbyder flere services som orientering om dit fly, 24 timers kundeservice og engelsktalende chauffører. Bestil transport her

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *