• Meny
  • Meny

Strømadapter til ferien i Barcelona

De fleste moderne mennesker har efterhånden en eller anden form for elektronik med, når de rejser ud i den store verden på eventyr. Når vi tager elektroniske apparater med os på ferie, betyder det som regel at vi er afhænge af at de kan blive ladet op når batteriet løber tør for strøm.

Når man rejser uden for Danmarks grænser, vil man ofte opleve at stikkontakterne er anderledes, og nogle lande der ikke har den samme spænding på elnettet. Derfor er det vigtigt at undersøge disse ting før man rejser hjemmefra, det kan nemlig være at man ar brug for et rejseadapter / strømadapter.

Elnettet og stikkontakter i Barcelona og Spanien

Spanien benytter sig af 230 volt strøm og 50Hz til vekselstrøm, hvilket er præcist det samme som i Danmark. Det er rigtig praktisk, da det som udgangspunkt betyder at du ikke har brug for en elektrisk omformer for at få dine elektriske apparater til at virke.

Spanske stikkontakter afviger en anelse fra danske stikkontakter, de kaldes type F, eller måske bedre kendt som Schuko. Stikkontakten kendes som en rund prop, hvor jordforbindelsen dannes ved hjælp af metaldelen i siderne. Hvis det apparat som du har med kræver jordtilslutning, og stikket er udstyret med et gammelt dansk jordstik (hvor der stikker en pind ud), så er du tvunget til at skulle bruge et strømadapter.

Har du besluttet dig for at det kan være praktisk at investere i et strømadapter før du tager på ferie, så kan det varmt anbefales at investerer i et hybridapparat. Hybridapparater kan nemlig anvendes i de fleste Europæiske lande, og hvis du ikke behøver en tilslutning med jordforbindelse, så kan det være at du slet ikke behøver at medbringe et strømadapter på rejsen. Mange strømstik til f.eks. smartphones og tablets passer nemlig fint ind i Barcelonas stikkontakter.

Hvis du på forhånd ved at du vil få brug for at lade flere elektriske apparater op samtidigt, så kan en billigere løsning være at medbringe en helt almindelig forlængerledning. Den kan nemlig isættes adapteret når man er ankommet til destinationen, frem for at man er tvunget til at skulle købe flere strømadaptere.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *