• Meny
  • Meny

Anbefalede områder i Barcelona – her kan du bo

Der er altid spørgsmål forbundet med vores ferier. Hvor skal vi bo? Hvad er det bedste område i Barcelona?

Det er vigtigt at vælge et godt sted at bo, fordi det har en stor betydning for hele ens ferie. Vælger man det forkerte sted at bo, kan det ødelægge hele ferien.

Barcelona er en storby, som er opdelt i 10 distrikter, som er opdelt i 73 nabolag. Man kan ikke udnævne et specifikt område som det bedste. Som altid, afhænger det af, hvad du vil have ud af din ferie. Vil du bo i et område fyldt med butikker, restauranter og mulighed for en god tur i byen? Eller er du mere til små, hyggelige gader og ro? Det perfekte ved Barcelona er, at man kan være i en storby, men samtidig også bo tæt på stranden, så der er masser af muligheder.

Hver eneste af Barcelonas nabolag har deres egen charme samt fordele og ulemper. Vi vil her i artiklen beskrive nogle af de muligheder du har, samt anbefale nogle gode hoteller til rimelige priser.

Gràcia

Gràcia var en selvstændig by indtil slutningen af 1800-tallet, og har derfor beholdt sin specielle og alternative karakter. Selvom det ligger tæt på centrum, er der ikke fuldstændig proppet med turister. Gràcia har en helt unik landsbystemning, selv om bydelen ligger tæt på centrum.

Bydelen er kendt for sine boheme-stemning, og har et væld af hyggelige pladser, hvor du kan nyde en kop kaffe, en drink eller en lækker tapas-tallerken. Kvarteret er generelt pænt, rent og trygt at bo i og har et væld af små, charmerende specialbutikker, hvor du kan købe alt hvad hjertet begærer, lige fra oste og skinker til kunsthåndværk og tøj.

Elsker du mad, er du bestemt også kommet til det rette sted. Bydelen er kendt for både at have det bredeste udvalg af udenlandsk mad samt en væld af lokale restauranter, hvor du kan nyde et utal af forskellige tapas.

Hvis du besøger Barcelona i august, kan du nyde “Les Festes de Gràcia”, hvor distriktets gader konkurrerer for at blive valgt som den bedst udsmykkede.

Du kan læse mere i dette link om hvad du kan se og lave i Gràcia –  mulige aktiviteter i Gràcia.

Anbefalet hotel i Gràcia

Der er mange skønne hoteller i dette område, og et af dem, vi kan anbefale, er Casa Fuster Hotel. Hotellet har 5 etager og 105 værelser, og du kan tjekke ind døgnet rundt.

Selve hotellet ligger centralt og tæt på en masse seværdigheder som Casa Milà, Barcelonas katedral og Boqueria-markedet. Hotellet er perfekt, hvis du har familien med, da der tilbydes børnepasning og der er pool, fitnesscenter og en natklub, hvis man har lyst til at svinge ballerne lidt.

Se flere billeder af værelser og priser

Et andet dejligt hotel i Gràcia er Hotel La Casa del Sol, der også ligger midt i bydelen og dermed tæt på alt.

Hotellet er lidt mindre end Casa Fuster, men er pænt og rent, og bestiller man i god tid, kan man få det til en rigtig god pris. Hotellet har en hyggelig tagterrasse, restaurant og en pejs i lobbyen, som man kan varme sig ved om vinteren.

Se flere billeder af værelser og priser

Poblenou

Poblenou Anbefalede områder Barcelona

Poblenou er et af favoritområderne i Barcelona, valgt af både turister og lokale. Det er det gamle industrielle nabolag, som i forbindelse med de olympiske lege i 1992 blev moderniseret og er det perfekte område, hvis du er til strand og vand.

Poblenou er et multikulturelt område, arkitekturen er et mix af futuristiske bygninger og farverige huse, og der bygges stadig i bydelen. Området er kendt for sine skyskrabere, moderne design og sin industrielle fortid, som man stadig kan ane hist og der.

Nogle af hovedattraktionerne i dette område er Parc del Centre Poblenou og hovedgaden La Rambla del Poblenou. Parken er designet af den franske arkitekt Jean Nouvel og er et farverigt himmerige blandt bygningerne. La Rambla er en rigtig hyggelig gade, med mange lokale barer, restauranter, du kan få skønne tapas i, og butikker.

Området er venligt og imødekommende, og mere roligt end det travle centrum og derfor vælger mange at bo her mens de er i Barcelona.

Poblenou tilbyder rolige omgivelser, men stadig med en masse at se og opleve. Stranden er også tæt på, og her er mange gode forbindelser til offentlig transport, så man kan se resten af byen.

Anbefalet hotel i Poblenou

Et rigtig godt hotel i Poblenou er Hotel ILUNION Barcelona. Hotellet har 9 etager og 224 værelser, og du kan tjekke ind døgnet rundt.

Hoteller ligger tæt på flere forskellige strande, men har også en stor udendørs pool så det er det perfekte hotel for hele familien. Selve hotellet er pænt og rent, har restaurant, lounge og gratis internet.

Beliggenheden er også fin, hvis man vil besøge Barcelona Zoo, Triumfbuen eller Picasso-museet, der alle ligger inden for gåafstand.

Se flere billeder af værelser og priser

El Born-kvarteret

Ordet Born er afledt af det catalanske ord for dyst eller turnering. Kvarteret er byens næstældste, efter Barrio Gótico. I gaderne omkring det nuværende Picasso-museum bosatte byens bedre borgerskab sig, da det i 1300-tallet blev nødvendigt at udvide byen mod nord. Det er også her havnen lå, hvorfra skibene sejlede fra for at erobre bl.a. Mallorca under Jaume 1. og Korsika og Sardinien under Pere 3.

En af Born-kvarterets mest kendte seværdigheder er Santa María del Mar – Havets Katedral. Kirken blev påbegyndt i 1329 og det tog kun 54 år at færdiggøre bygningen. Santa María del Mar ligger tæt ved stranden, deraf navnet.  Området, der omgiver kirken, var i middelalderen et af Barcelonas rigeste.

El Born er et rigtig hyggeligt kvarter og i de gamle middelaldergader finder man en lang række specialbutikker, bagerier og et stort udvalg af restauranter og vin- og tapasbarer, så det er det perfekte område for madelskeren.

El Born er et af de mest populære nabolag i Barcelona, og det begyndte at trende i 90’erne. Området er velplaceret og det er nemt at komme til og fra området med offentlig transport.

Anbefalet hotel i El Born

Hvis du vælger at bo i El Born-kvarteret er Yurbban Trafalgar et godt hotel at bo i. Hotellet har 9 etager og 56 værelser, og du kan tjekke ind mellem kl. 15:00-01:00.

Hotellet er ikke særligt stort, men hyggeligt, rent og har en lille pool, hvis man trænger til at køle af efter en omgang sightseeing eller bare vil have lidt feriekulør. Beliggenheder er i top og du kommer til at bo tæt på Triumfbuen, Havets Katedral samt Picasso-museet.

Se flere billeder af værelser og priser

Et andet godt hotel i området er Mercer House Bòria, der kan fås til en rimelig pris, hvis man reserverer lidt tid i forvejen.

Hotellet er småt, med kun 11 værelser, og er rigtig hyggeligt, med flotte værelser, tagterrasse, og kun få minutters gang til stranden og alle seværdighederne i området.

Se flere billeder af værelser og priser

L’Eixample

Bydelen L’Eixample er temmelig stor og ligger i forlængelse af den gamle bydel. Her finder du mange gode budgethoteller og især omkring området Esquerra, er der masser af liv om aftenen. L’Eixample har mange gode restauranter, barer og spændende butikker. Bydelen ligger mellem de gamle landsbyer Gràcia og Sarria og Plaça Catalunya, vest for Barcelonas centrum.

L’Eixample opstod, efter at man i midten af det 19. århundrede fik tilladelse til at rive de gamle bymure ned, som bourbonerne havde opført i starten af 1700-tallet, og som tidligere omkransede hele det historiske centrum. Dette blev startskuddet til en voldsom byggeaktivitet og området blev derfor bebygget fra ca. 1860 og frem til 1920.

Dermed blev Barcelonas nye, mondæne boligkvarter skabt, og blev stedet hvor samfundets højere middelklasse og borgerskab bosatte sig, og stadig bor i dag. Bydelen blev et sandt paradis for en ny generation af unge arkitekter og byggestilen er derfor helt unik.

Bydelen ligger centralt i Barcelona, og er splittet op i to dele. Området er kendt for dets mange turistattraktioner, for eksempel Passeig de Gràcia, med bygninger lavet af Antonio Gaudi. Her kan opleve en moderne arkitektonisk stil med gader, der er perfekt afstemt i den kvadratiske form.

Anbefalet hotel i L’Eixample

Vælger du at bo i denne bydel, kan vi anbefale Renaissance Barcelona Hotel. Hotellet har 11 etager og 211 værelser, og du kan tjekke ind døgnet rundt. Prisen ligger i den højere ende, men til gengæld er hotellet helt vidunderligt.

Værelserne er rigtig flotte, og tagterrassen er et besøg værd. Beliggenheden er helt i top, tæt på et væld af restauranter og barer, samt alle de seværdigheder området er kendt for.

Se flere billeder af værelser og priser

Hvis du gerne vil bo i noget, der er lidt billigere, kan vi anbefale Hotel Villa Emilia, der er et mindre, hyggeligt hotel, med en vidunderlig tagterrasse og som også ligger centralt. Hotellet har 53 værelser, restaurant og lounge og er generelt rent og pænt. Plaza de España, en af byens vigtigste pladser, ligger tæt på.

En af hovedattraktionerne omkring pladsen er Palau Nacional, som er et museum for catalansk kunst beliggende på siden af Montjuic. Det er en fantastisk oplevelse, og bør ses om aftenen, hvor de tænder et væld af lyst. Det magiske springvand, med lys- og musikshow omkring det, ligger lige foran, så pladsen er det perfekte sted til en romantisk aften.

Se flere billeder af værelser og priser

Vi håber vores anbefalinger kommer dig til gavn. Hav en fantastisk tur til Barcelona!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *