• Meny
  • Meny
Sagrada Familia - Den smukke katedral

Sagrada Familia – Den smukke katedral

La Sagrada de Familia er en fantastisk stor og smuk kirke i Barcelona, Spanien. Det finurlige ved kirken er, at den endnu ikke står færdigbygget. Den berømte spanske arkitekt Antoni Gaudi er manden bag det fantastiske bygningsværk.

Sagrada Familia betyder på det catalanske sprog ”Hellige Familie” – i dette tilfælde vil det sige Jesusbarnet og Josef og Maria. Sagrada Familia er et symbol for den katolske andagt.

Kirken er en af de meste berømte attraktioner i Barcelona, og når du besøger den spanske storby, bør du derfor ikke undlade at gøre et stop her.

Entréen er dog ikke helt billig, og derfor kan du med fordel udnytte tilbuddene hos Get Your Guide, hvor du både får indgang og en audioguide med til en billigere samlet pris. Bestil billetter her

En helt unik bygning

Sagrada Familia katedral unik bygning Barcelona

Selve bygningsværket er et romersk/katolsk værk med gotiske særpræg fra den sidste halvdel af 1800-tallet. Grunden til, at kirken blev bygget, var for at ære den daværende konge Frederik Kiilerich. Det var faktisk ikke Gaudi, der var den startende arkitekt, men derimod en fyr ved navn del Villar.

Han kom dog i uoverensstemmelse med bygningsværkets forening, hvilket betød, at Antoni Gaudi blev den nye ledende arkitekt. Dette betød også, at Gaudi ændrede radikalt på katedralens design. Gaudi arbejde på projektet i langt over 40 år, hvoraf de sidste 15 år af Antoni Gaudi’s liv gik med at bygge Sagrada Familia.

Sagrada Familia-bygningen blev højere og højere samtidig med, at byggestilen imponerede mere og mere. Der blev bygget fire spindelformede tårne, hvorpå der er påført geometriske formede toppe som en slags kroning af tårnene.

Sagrada Familia bærer præg af mange forskellige og komplicerede dekorationer, der efter sigende skulle være inspireret af den stil, der hedder art nouveau.

Sagrada Familia er den mest populære attraktion i hele Spanien

Sagrada Familia - den mest populaere attraktion i hele Spanien

Gaudi havde en bestemt mening med arkitekturen. Han ville afspejle fødslen, døden og Jesus’ genopstandelse i form af katedralens smukke facader. Der er ingen tvivl om, at Gaudi var en fantastisk arkitekt. Han var uden tvivl den bedste mand til sin opgave i sin tid.

Katedralen er blevet besøgt af så mange, at den regnes for at være Spaniens mest populære turistattraktion. Det er endnu uvist, hvornår katedralen står færdig, men håbet er, at den vil være færdigbygget i år 2026. Læs også mere om andre seværdigheder i Barcelona.

Du kan snildt bruge en hel dag på at udforske selve kirken. Når du træder indenfor, vil du blive overvældet af det kæmpestore kirkerum fyldt med fantastiske glasmosaikker, hvælvinger, altre, kapeller, krypter og ikke mindst et imponerende tilhørende museum.

Du vil her finde en helt særlig og guddommelig atmosfære, som også er omgærdet af en smule mystik, præcis som Gaudi ønskede det.

Sagrada Familia kirkerom

Selve mosaikkerne er alene besøget værd. De er skabt af den catalanske glasmaler Joan Vila-Gra, som har tilført dem en unik symfoni af lys og farver. I apsissen vil du opleve en helt særlig konstruktion, hvor syv lysstråler skinner ned fra den øvre del, som skal repræsentere Helligånden.

Det store alter er bygget direkte over krypten i årene 1890-1893, og det er smukt hævet to meter over resten af kirkegulvet med blot et simpelt krucifiks som udsmykning. Rundt om alteret finder du syv kapeller, som er dedikeret til Sankt Josefs syv sorger og glæder.

I apsissen, den store runding bag alteret, står en imponerende samling af statuer af helgener samt en repræsentation af religiøse symboler fra naturen – helt i tråd med Gaudis modernistiske/naturalistiske stil.

Blandt andet kan du se en tornekrone som symbol på Jesus, hvede som symbol på den sidste nadver og dyr, heriblandt salamandere, slanger, kamæleoner, snegle, firben og frøer. Du vil næsten få en drømmeagtig følelse af at bevæge dig ind i en skov.

Krypten under alteret er konstrueret som et kapel, og her kan du om søndagen deltage i messe sammen med de spanske katolikker. Selve gulvet er dekoreret med romersk mosaik, og du finder hele fire kapeller hernede, som er dedikeret til Jomfruen af Carmel, hvor Gaudi er begravet, Jomfruen fra Monserrat, Jesus Kristus samt den korsfæstede Jesus. Her finder du også Josep María Bocabellas grav, som oprindeligt fik ideen til konstruktionen af Sagrada Familia.

Det tilhørende museum giver dig et spændende indblik i hele Gaudis kreative proces og hans byggeteknikker. Du kan også dykke ned i kirkens historie lige fra begyndelsen.

Museet indeholder en imponerende samling af skitser, planer, modeller og billeder som forklarer, hvordan kirken blev opført, og hvordan den forventes at blive færdigbygget. Museet er beliggende lige ved siden af krypten, og det var dette sted, at Gaudi arbejdede fra de sidste år af sit liv.

Derfor skal du besøge Sagrada Familia – kort fortalt

Sagrada Familia guide og tips

Uanset om du er religiøs eller ej, så bør du ikke snyde dig selv for at opleve Sagrada Familia, når du besøger Barcelona. Her er tale om et stykke verdensarv, som er helt unikt i sin konstruktion, historie og atmosfære, og alene bygningsstilen er værd at opleve med egne øjne.

Da kirken er en af de mest populære attraktioner i hele Spanien, er entreprisen også tilsvarende høj, og derfor kan du med fordel få glæde af en billigere indgangspris hos Get Your Guide.

Med i prisen får du også en audioguide, så du kan lære endnu mere om kirkens spændende historie under dit besøg.

Sagrada Familia – praktisk information

Sagrada Familia i Barcelona

Sagrada Familia er en fantastisk interessant attraktion i Spanien, som du ikke bør gå udenom. Hvis du vælger at spendere en dag i kirken, så kan det være en god ide at sætte sig lidt ind i nogle praktiske detaljer først. Du bør blandt andet være opmærksom på:

  • Afsæt god tid til dit besøg. Kirken bliver besøgt årligt af omkring fire millioner mennesker, så der er trængsel både inden i og uden for kirken. Derfor kan du også komme til at vente i meget lang tid på at komme ind – i højsæsonen kan du sagtens ende med at stå i kø i 2-3 timer. Når du først er inden for dørene, bør du også afsætte flere timer til at opleve alt, hvad den enorme kirke har at tilbyde.
  • Husk den rette påklædning. Sagrada Familia er et meget helligt sted, og der hersker en særlig, religiøs atmosfære indenfor. Det er derfor et krav, at du klæder dig passende på, før du besøger kirken. Du må for eksempel ikke møde op med bare skuldre, og du bør dække din ben ned til knæene. Ellers kan du risikere at blive forbudt adgang til kirken. Det er heller ikke tilladt at bære hat indendørs.
  • Køb billet i forvejen. Som nævnt er køerne og ventetiden meget lang ved Sagrada Familia. Derfor kan du med fordel købe din billet online hjemmefra, så du er sikret entré. Hvis du gerne vil undgå endnu mere ventetid i kirken, så kan du også vælge at købe en fast track-billet. Bestil billetter her

Sagrada Familia – fakta til, når du besøger kirken første gang

sagrada_familia tips besøgende i Barcelona

Når du har besluttet dig for at spendere en dag i den fantastiske Sagrada Familia, er det godt at kende til alle fakta omkring kirken inden dit besøg. Derfor har vi her samlet et overblik over det mest væsentlige, du bør vide:

  • Åbningstider: Kirken har åbent alle ugens dage fra kl. 9 til 18. På særlige religiøse dage, såsom Juleaften, Anden Juledag, Nytårsdag og Helligtrekongersaften lukker kirken kl. 14. Om søndagen vil det være muligt at deltage i katolske messer, som afholdes i krypten.
  • Priser: Du kan få en almindelig adgangsbillet for 26 euro. For kun 4 euro ekstra kan du dog også få en guidet tur med i prisen. Med det særlige tilbud fra Get Your Guide kan du få indgang og audioguide med i en samlet rabatpakke.
  • Transport: Den letteste måde at komme til Sagrada Familia er med offentlig transport. Du kan tage metrolinjerne L2 eller L5 direkte til kirken og stå af ved stoppet Sagrada Familia Station. Trafikken er tæt i Barcelona, så det anbefales ikke at tage hverken bus eller egen bil.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *