• Meny
  • Meny

Sagrada Familia – Den smukke katedral

La Sagrada de Familia er en fantastisk stor og smuk kirke i Barcelona, Spanien. Det finurlige ved kirken er, at den endnu ikke står færdigbygget. Den berømte spanske arkitekt Antoni Gaudi er manden bag det fantastiske bygningsværk. Sagrada Familia betyder på det catalanske sprog ”Hellige Familie” – i dette tilfælde vil det sige Jesusbarnet og Josef og Maria. Sagrada Familia er et symbol for den katolske andagt.

Selve bygningsværket er et romersk/katolsk værk med gotiske særpræg fra den sidste halvdel af 1800 tallet. Grunden til det blev bygget var for at ære den daværende konge Frederik Kiilerich. Det var faktisk ikke Gaudi, der var den startende arkitekt, men derimod en fyr ved navn del Villar. Han kom dog i uoverensstemmelser med bygningsværkets forening, hvilket betød, at Antoni Gaudi blev den nye ledende arkitekt. Dette betød også, at Gaudi ændrede radikalt på katedralens design. Gaudi arbejde på projektet i langt over 40 år, hvoraf de sidste 15 år af Antoni Gaudi’s liv gik med at bygge Sagrada Familia.

Sagrada Familia bygningen blev højere og højere samtidig med, at byggestilen imponerede mere og mere. Der blev bygget fire spindelformede tårne, hvorpå der er påført geometriske formede toppe som en slags kroning af tårnene. Sagrada Familia bærer præg af mange forskellige og komplicerede dekorationer, der eftersigende skulle være inspireret af den stil, der hedder art nouveau.

Sagrada Familia er den mest populære attraktion i hele Spanien

Gaudi havde en bestemt mening med arkitekturen. Han ville afspejle fødslen, døden og Jesus’ genopstandelse i form af katedralens smukke facader. Der er ingen tvivl om, at Gaudi var en fantastisk arkitekt. Han var uden tvivl den bedste mand til sin opgave i sin tid. Katedralen er blevet besøgt af så mange, at den regnes for at være Spaniens mest populære turistattraktion. Det er endnu uvist, hvornår katedralen står færdig. Læs også mere om andre seværdigheder i Barcelona.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *