• Meny
  • Meny

Berømte kirker i Barcelona

At fortabe sig i de utallige hjørner i Barcelona er et must, hvis du gerne vil have en helt speciel oplevelse med hjem fra den store by.

Kontrasterne i landskabet og byens rige historiske og kulturelle indhold får både lokale og turister til at blive forelsket i byen meget hurtigt. Vi har lavet en liste over Barcelonas kirker, katedraler osv., som vi mener giver de bedste oplevelser. Her er de!

Barcelonas katedral

Den enorme katedral blev bygget på resterne af en romansk kirke og en moske i 1298, og den stod færdig i det fjortende århundrede. Stilen er catalansk gotisk, men indenfor er der et kapel med en mere romansk stil. Under det høje alter findes Santa Eulalias krypt, Barcelonas helgen. Der er også et gotisk kloster. I museet la Sactristía opbevares mange gamle og værdifulde objekter. Det ligger i det gotiske kvarter, og hvis du går op på taget kan du nye den fantastiske udsigt ud over hele det gotiske kvarter.

Adresse: Catedral de Barcelona, Pla de la Seu, s/n

barcelonas-katedral

Basilica de Santa Maria del Mar

Bygget i det 14’ende århundrede blev Sankta Marias havbasilika er blandt de allersmukkeste kirker i Barcelona. Den er et godt eksempel på typisk catalansk gotisk stil. Der er masser af imponerende arkitektur, som er harmonisk i sin simple symmetri. Der er smukke vinduer, som skaber et åbent og lyst område. Santa Maria del Mar er en fredfyldt oase i midten af en travl og fyldt storby.

Læs mere om den gotiske arkitektur her.

Adresse: Basilica de Santa Maria del Mar, Plaça de Santa Maria, 1

basilica-saint-mary

La Sagrada Familia

Et symbol for Barcelona. La Sagrada Familia genkendes både nationalt og internationalt. Den smukke kirke er designet af den berømte Antonio Guidi. Selvom kirken er en central og meget vigtig kirke i den katolske verden, anvendes La Sagrada Familia af troende fra flere forskellige religioner. Her deles kærlighed, fred og harmoni. Alle kirkens 18 tårne har en symbolsk værdi. Kirkens besøgende kan også se Gaudi’s krypt og se ud over Barcelona fra toppen af et af tårnene. Kirken er endnu under konstruktion.

Adresse: La Sagrada Familia, Carrer de Mallorca, 401

la-sagrada-familia

Sant Pau del Camp

I det bohemiske nabolag El Raval findes Barcelonas ældste kirke, Sant Pau del Camp. Det var et benediktinerkloster, som blev grundlagt i sent i 800-tallet. Kirken var været meget igennem, alt fra da maurerne invaderede Spanien til borgerkrigen, og den er blevet genopbygget adskillige gange. Kirken er smuk og stille, og ikke ligeså kendt som mange andre kirker i Barcelona. Vi mener dog stadig, at den er besøget værd!

Adresse: Sant Pau del Camp, Carrer de Sant Pau, 101

sant-paul-del-camp

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Langt fra Barcelonas larmende centrul, ligger det royale kloster. Det er i sandhed en hemmelig perle. I dag er kirken et historisk og kunstnerisk monument, og i dette kloster gemmer der sig meget af Barcelonas historie, helt tilbage fra Kong Jaume II, som startede byggeriet. Arkitekturen er relativt simpel, men følger den katalansk-gotiske stil.

Adresse: Monasterio de Pedralbes, Baixada del Monestir, 9

la-sagrada-familia reial-monestir-de-santa-maria-de-pedralbes

Vi håber at du får en fantastisk tur til Barcelona. Husk nu at være kulturel, når du besøger så smuk og dejlig en by!

Mangler du stadig et sted at bo i Barcelona? Her er vores anbefalede områder.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *