• Meny
  • Meny

Hvor i Alicante i Spanien skal du bo? Anbefalede områder og bydele

Går din næste rejse til skønne Alicante, men er du ikke helt sikker på, hvor i Alicante i Spanien du skal bo, så kan du læse med her. I denne artikel gennemgår vi de bedste bydele i Alicante samt de bedste steder at besøge. Så kan du lettere finde de nabolag, der passer til dine ønsker.

Ud over at guide til bydelene anbefaler vi for hvert kvarter et overnatningssted, hvor du med fordel kan bo i Alicante, når du besøger byen.

Alicante er med sin beliggenhed på Costa Blanca på den iberiske halvø perfekt til dig, der ønsker sol, varme og strande i et roligt tempo. Her finder du stribevis af gyldne sandstrande for hele familien, og du skal aldrig gå langt for at få en ny drink i hånden.

Denne spanske by byder dog også på andre oplevelser. Der er blandt andet en markant historie og kultur med for eksempel gamle romerske bade og middelalderslotte, og derudover er der også et rigt natteliv og overkommelige madoplevelser at finde. Kort sagt byder Alicante på noget for alle – og for alle pengepunge.

Den gamle bydel / Centro

Er du til historiske bydele i Alicante, der oser af forgangne tider og labyrint-lignende snørklede gader, hvor der hele tiden gemmer sig noget nyt, så vil den gamle bydel, også kaldet Centro, være det sted i Alicante i Spanien, hvor du skal bo.

Her er perfekte forhold for at gå på opdagelse på egen hånd og opleve den spanske hverdagskultur på tæt hold. Tag en snak med de lokale, indsnus dufte og stemninger, og nyd at være helt forbundet med både historie og kultur.

Den gamle bydel er beliggende ikke så langt fra lufthavnen, så her er tale om et af de mest oplagte og bedste steder at besøge i Alicante – især når du lige er stået af flyet. Da her er fokus på transporten, vil du let kunne komme til og fra kvarteret med den lokale bus, der kører flittigt – og som en bonus er den offentlige transport billig i Spanien.

Ved siden af busterminalen finder du turistkontoret, som kan være dig behjælpelig med alt fra sightseeing til hoteller i Alicante. Her kan du også blive peget i den rigtige retning mod stranden, som er lavvandet og børnevenlig.

Er du mere til kulturelle oplevelser, finder du forskellige museer og især middelalderborge i Centro, som fortæller om områdets historie på en måde, hvor alle kan være med. Middelalderborgene fascinerer stor som lille, og her er rig mulighed for at føle sig som en ridder for en dag.

Er du meget interesseret i borge, skal du ikke gå glip af Santa Barbara-slottet, der dog ikke ligger i dette kvarter, men meget tæt på. Alicante er ikke den største by, så derfor er der ikke langt fra den ene bydel til den anden.

Den gamle bydel byder også på masser af tapas-barer og lokale fiskerestauranter, som er et absolut must, og rejser du med børn, vil de blive glade for et besøg i El Mundo de los Ninos, som er en lille forlystelsespark.

Eurostars Lucentum

Eurostars Lucentum er et af de bedre hoteller i Alicante,som kommer med en fantastisk beliggenhed tæt på havnen og stranden. Der er tale om et godt sted at bo i Alicante for dig, der ønsker høje standarder uden at betale alt for meget, og hotellet tilbyder alt fra bar til lounge, cafe, fitness og wellness. 

Se fler bilder på rum och priser

Postiguet Beach

Postiguet Beach er et af de bedste steder at besøge og bosætte sig i Alicante, hvis du leder efter en god beliggenhed og en tæt afstand til det pulserende natteliv. Her er desuden tale om områdets mest kendte strand, som har været med til at sætte Alicante på landkortet – også internationalt. Så ønsker du områdets måske bedste strand som din nabo, vil denne bydel i Alicante være lige noget for dig.

Postiguet Beach ligger i tæt afstand til lufthavnen, og her hersker på samme tid en travl og afslappet atmosfære i resort-stil. Området fik sin første opblomstring i 1960’erne, og selvom der er blevet bygget meget til, er den oprindelige ånd ikke gået i glemmebogen. Det betyder, at du nemt kan fornemme ægte spansk stemning, når du vælger et hotel i Alicantei Postiguet Beach.

Nabolaget byder på nogle af byens bedste gå i byen-steder med fuld knald på til den lyse morgen, men om dagen hersker der en mere familievenlig stemning, hvor alting foregår i et roligt tempo. Her kan du forbedre din solglød, slappe af på stranden, sippe drinks fra pool-baren eller nyde den spanske mad, mens børnene leger i vandkanten.

Postiguet Beach byder også på især én stor kulturel seværdighed, og det er det grandiose Santa Barbara-slot, som er et af de mest kendte vartegn og bedste steder at besøge i Alicante. Du kan opstige til slottet direkte fra stranden, så der er virkelig ikke langt fra at dase til at være kulturel.

Hotel Serawa Alicante

Ved du ikke helt, hvor i Alicante i Spanien du skal bo, vil Hotel Serawa Alicante være et godt bud. Stedet er belønnet med fire stjerner og er af international standard. Beliggenheden tæt ved rådhuset gør dette til et meget centralt hotel i Alicante, og her er både bar, lounge, deli, terrasse og wellness på stedet. Perfekt til dig, der gerne vil udforske byen på egen hånd.

Se fler bilder på rum och priser

Cape Huertas / Almadraba Beach

Cape Huertas / Almadraba Beach er et af de bedste steder at besøge i Alicante, hvis du leder efter et familievenligt nabolag.

Kvarteret ligger lidt uden for byen – det tager omkring 15 minutter i bil fra Centro – og er et kyst-distrikt, hvor strandene er mere organiske og føles mere naturlige, da de endnu ikke er blevet udsat for tungt byggeri og udvikling. Derfor hersker her også en mere rolig stemning i forhold til for eksempel Postiguet Beach, som er mere travl og summende.

Er du interesseret i eco-turisme, er du kommet til det rette sted at bo i Alicante, og derfor vil du også opleve strande med mørkere sand og en mere næringsrig tekstur på grund af havets erosion – men som en bonus gør dette det lettere for børn og barnlige sjæle at bygge sandslotte.

Der er mange udendørsaktiviteter at finde i Cape Huertas / Almadraba Beach såsom vandring, fiskesport, windsurfing, sejlads, svømning, badning og SUP-boarding, og aftensmåltidet kan med fordel nydes på en af de mange lokale fiskerestauranter, hvor især tun er en specialitet.

Port Hotel Alicante City & Beach

Leder du efter høj standard, gode faciliteter og en ideel beliggenhed, når du skal finde ud af hvor i Alicante i Spanien, du skal bo, så vil Port Hotel Alicante City & Beach være lige noget for dig. Lad dig forkæle med massage, spis lokale retter i restauranten, eller slap af i poolens bar – du bestemmer selv, hvordan du vil nyde din afslapning på dette hotel i Alicante.

Se fler bilder på rum och priser

Albufereta Beach

Albufereta Beach er den bedste bydel i Alicante for dig, der gerne vil feriere der, hvor de lokale tager hen. De internationale turister flokkes gerne om Postiguet-stranden, mens de lokale indbyggere tager til Albufereta Beach, når de har ferie. Sandet er fint og gyldent, og stranden har særdeles rene og ordentlige faciliteter – i tillæg også et certifikat for øko-venlighed.

Kvarteret byder dog også på andet end sand og strand, for det er omkring Albufereta Beach, at byens vigtigste arkæologiske udgravning har fundet sted. Det gør også dette til et af de bedste steder at besøge i Alicante,hvis du er historisk og kulturelt interesseret.

Her er tale om ruiner fra den romerske æra, da romerne ankom til den iberiske halvø, og det dateres helt tilbage til det fjerde århundrede før Kristus. Disse fund er velkendte over hele Spanien, og stedet er et besøg værd, uanset om du er historienørd eller solslikker.

Albufereta Beach hører til de mere velhavende dele af byen, og derfor kan du godt regne med at betale lidt mere end i andre af bydelene i Alicante. Til gengæld får du også nogle af landets bedste udsigter over fejende havlandskaber – du kan vælge at bo på et hotel med havudsigt, eller du kan tage en velfortjent pause på en af de mange cafeer eller restauranter, hvor du kan nyde mad og drikke og samtidig berige øjnene med imponerende udsigter.

Hotel Maya

Læg mærke til, at der ikke er så mange almindelige hoteller i dette område, men for eksempel Hotel Maya vil være godt sted at bo i Alicante for dig, der rejser med børn.

Stedet er familievenligt og liggere tættere på Albufereta Beach end mange af de øvrige steder. Hotellet byder blandt andet på udendørs pool, børnepool, bar, lounge og fitnesscenter.

Se fler bilder på rum och priser

Alicante Main Train Station

Er du på et stramt budget og er ved at finde ud af, hvor i Alicante i Spanien du skal bo, vil Alicante Main Train Station være et godt valg. Her omkring hovedbanegården er der et travlt miljø, da mange turister og rejsende kommer gennem her, når de skal ud til andre af de spanske feriedestinationer.

Derfor bor der især mange backpackere og business-rejsende i området omkring hovedbanegården, og du finder stort set alle de typer af butikker og forplejning, du kan drømme om. Som en bonus er området forholdsvist lille, så du kan let gå rundt mellem forretninger, barer og restauranter.

Bliver du træt af larm og byliv, kan du endda gå ned til kysten, hvor du kan nyde en mere fredelig solnedgang.

Læg mærke til, at denne bydel i Alicante ikke er så ferieagtig som de øvrige, men der er kort til områdets attraktioner, og prisen er lav. Her er mere tale om et travlt kommercielt nabolag, hvor der er mindre fokus på ferie og afslapning. Men er du på budget, vil området være et fornuftigt valg.

Eurostars Centrum Alicante

Der er ikke mange luksushoteller i Alicante i dette område, men der er bestemt nogle af høj standard. Det gælder blandt andet for Eurostars Centrum Alicante, som har optjent fire stjerner og kommer med moderne faciliteter.

Beliggenheden er ikke så langt fra havnen, og der er også meget kort til det populære shopping-center, El Corte Ingles, hvor du kan købe alt, hvad hjertet begærer. Hotellet byder på wellness, hvor massagen er et højdepunkt, og der kan nydes spanske retter i restauranten.

Se fler bilder på rum och priser

Alicante lufthavn

Det lyder måske ikke umiddelbart som et af de bedste steder at besøge i Alicante og bosætte sig, men området omkring Alicante lufthavn er faktisk meget attraktivt. Der er nemlig ikke ret langt fra lufthavnen til centrum i den spanske ferieby, og derfor får du med lufthavnsområdet et meget centralt sted omkring Costa Blanca.

Lufthavnsområdet er travlt, og her summer altid af liv. Det skyldes ikke mindst, at mange rejsende til andre destinationer lægger vejen forbi her. Kvarteret er beliggende syd for Centro, og her finder du både boliger, industri og handel, men ikke særlig mange seværdigheder – bortset fra nogle byparker og shopping-centre.

En fordel ved denne bydel i Alicante er, at der er rigtig mange overnatningsmuligheder – alt fra store kædehoteller til backpacker-hostels og mindre kroer.

El Plantio Golf Resort

Et af de gode hoteller i Alicante i området uden for byen er El Plantio Golf Resort. Her er tale om et resort med hele to restauranter og fire stjerner i bedømmelse, og der er kun kort vej til netop lufthavnen. Er du til golf, er dette absolut stedet for dig, for hotellet kommer med en golfbane, som er af virkelig høj standard.

Stedet byder generelt på meget høj klasse, og du får også muligheden for at sippe drinks på tagterrassen, få en dukkert i en af de to pools, spise gourmet af høj kvalitet og tage en tur i fitnesscentret. Værelserne byder ind med masser af bekvemmelighed, hvor du kan hvile trætte ben.

Se fler bilder på rum och priser

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *