• Meny
  • Meny
Madrid anbefalede områder og bydele

Hvor i Madrid i Spanien skal du bo? Anbefalede områder og bydele

Går din næste ferie til Spanien, så bør du ikke snyde dig selv for at opleve hovedstaden Madrid, som byder på en bred palet af kulturelle og gastronomiske oplevelser.

Her guider vi dig til de områder og bydele, du helt bestemt bør besøge, og vi anbefaler de bedste steder at overnatte.

La Latina

La Latina i Madrid - anbefalede områder og bydele

Rejser du til Spanien, og er du særligt glad for gastronomi, så bør du bestemt se nærmere på La Latina-kvarteret i Madrid. Det er nemlig kendt for sine lækre spanske tapas, kølige drinks og hyggelige terrasse-caféer og restauranter, hvor du kan indtage et delikat måltid.

Hvis du er mere til kulturelle oplevelser i Madrid, så vil du også kunne opleve mange smukke kirker og basilikaer, ofte gemt nede ad kringlede små gader, hvor du kan mærke et øjebliks kølig ro midt i det travle byliv.

Især den kæmpestore kirke Basílica de San Francisco el Grande vil være et besøg værd.

Her kan du nyde synet af den spektakulære kuppel, som har en imponerende diameter på hele 33 meter, samt prægtige fresker og kunstværker som kan dateres helt tilbage til det 17. århundrede.

Du kan blandt andet se tidlige værker af den kendte hofmaler Francisco Goya.

Ikke langt væk finder du desuden det berømte Prado-museum, som indeholder en imponerende kunstsamling af malerier og skulpturer af de største spanske kunstnere gennem historien.

Posada del Dragón Boutique Hotel

Dette luksuriøse firestjernede hotel med 27 velindrettede værelser har en fremragende beliggenhed på Cava Baja, en af kvarterets livligste gader, kun fem minutters gang fra Puerta del Sol og Plaza Mayor.

Hotellet har en spændende historie som kornmagasin og senere gæstehus for Marquis de Cubas, og bygningen er i dag fredet. 

I nærheden af hotellet vil du finde mange gode restauranter, som blandt andet serverer traditionelle spanske middelhavsretter. Den nærmeste offentlige transport ligger også kun en kort gåtur væk.

Se flere billeder af værelser og priser

Malasaña

Malasaña i Madrid - anbefalede områder og bydele

Malasaña er en af Madrids mest trendy bydele, hvor moderne restauranter og eksklusive butikker ligger side om side med de mere traditionelle barer og markeder. Her vil du også nyde godt af en helt central beliggenhed, som betyder, at de fleste seværdigheder befinder sig i gåafstand. 

Når du bevæger dig rundt i kvarteret, vil du se en høj forekomst af graffitikunst skabt af kunstneriske spanske sjæle i området. Nogle af disse graffitiværker er meget imponerende og bliver af madrilenerne anset for ægte kunst.

Malasaña byder også på en bred palet af lækker gastronomi og smukke seværdigheder. Læg gerne vejen forbi det kendte torv Plaza del Dos de Mayo.

Her finder du den ikoniske indhegnede bue, som repræsenterer indgangen til Cuartel de Monteleón. Hvis du er til fest og farver, kan du her ofte finde lokale festdeltagere, der mødes til drinks og snak inden byturen.

7 Islas Hotel

7 Islas Hotel vil være et rigtig godt bud på et overnatningssted i Madrid. Det er prisvenligt og har en fantastisk beliggenhed, mindre end 10 minutters gang fra torvet Puerta del Sol og den kendte gade Gran Via Street.

Hotellet er opført i luksusstil og ligger lige ved siden af metrostoppene Gran Via og Callao.

Værelserne er designet af det kendte lokale designstudie Kikekeller. Flere af værelserne tilbyder privat terrasse med en fantastisk udsigt over byen. Som en bonus har hotellet sit eget kunstgalleri.

Se flere billeder af værelser og priser

Lavapiés

Lavapiés i Madrid - anbefalede områder

I Lavapiés vil du møde en spændende og eklektisk blanding af kulturer, og kvarteret har gennemgået en rivende udvikling siden 1980’erne. Dengang var her tale om et stille område, mest befolket af ældre mennesker.

Nu er kvarteret præget af en pulserende og multikulturel stemning, hvor mange yngre mennesker med forskellig etnisk baggrund er flyttet til. 

Det sætter også sit præg på gastronomien, og du vil finde stort set alle køkkener og madlavningstraditioner her, uanset om du foretrækker traditionelle spanske tavernaer eller indiske restauranter.

Hvert år i august er kvarteret desuden vært for San Lorenzo-festivalen, som fylder gaderne med festglade mennesker – både lokale og turister.

Hvis du er til kulturelle oplevelser, så snyd ikke dig selv for et besøg på det nærliggende museum for samtidskunst Reina Sofia. Det er et must for kunstinteresserede med en imponerende facade i glas- og stål. Her kan du for eksempel opleve det berømte Picasso-maleri ‘Guernica’.

Petit Palace Plaza Mayor

Vil du gerne opleve luksuriøs overnatning til en overkommelig pris, så bør du vælge Petit Palaca Plaza Mayor. Hotellet ligger kun fem minutters gang fra offentlig transport, og de tætteste metrostationer er Operaen og Sol Metrostation.

I nærheden finder du også flere spændende steder såsom Plaza Mayor, Gran Via Street, Puerta del Sol og ikke mindst det prægtige kongepalads Palacio Real de Madrid.

Har du bilen med på din ferie til Madrid, så er hotellet også kun en kort køretur væk fra Prado-museet. Er du sportsinteresseret, befinder fodboldklubben Real Madrids mægtige stadion Santiago Bernabeu sig kun seks kilometer væk. 

Se flere billeder af værelser og priser

Chamberí

Chamberí er en af Madrids mere traditionelle og fredelige bydele. Her vil du ikke finde lige så mange turister, så hvis dit mål er at komme ned i gear, vil dette være stedet for dig.

Det er især de dyre og fornemme restauranter, der præger bybilledet, og området er også blevet lidt af et mekka for personer, der nyder tapascrawl og god mad.

Kendetegnende for Chamberí er mødet mellem det gamle og det nye. Derfor kan du også finde mange af traditionelle tavernaer, hvor priserne ikke er nær så høje, men hvor hyggen og stemningen er helt i top.

Her er ikke mange grønne områder, men til gengæld vil du finde en perlerække af arkitektoniske vidundere samt en aktiv kulturel scene med mange biografer, teatre og kunstmuseer.

Hvis du gerne vil have en særlig og anderledes oplevelse, så bør du besøge Andén Cero, ”Platform Nul”, som er en historisk togplatform, også kendt som spøgelsesplatformen. Navnet skyldes, at stationen, der tidligere var en aktiv del af metroen, har været nedlagt i en årrække.

Stationen indeholder nu en spændende udstilling om metroen og dens betydning for Madrid og byens indbyggere.

One Shot Luchana 22

Leder du efter et godt hotel på din ferie i Madrid, så kan One Shot Luchana 22 anbefales. Hotellet har en luksuriøs indretning og en central beliggenhed i gåafstand fra Gran Via Street og den store park El Retiro, som engang tilhørte det spanske kongehus.

Værelserne er velindrettede, og du kan få overnatning her til meget overkommelige priser.

Den store åbne plads Puerta del Sol, ”Solporten”, og det verdensberømte Prado-museum er også inden for rækkevidde, uanset om du er til fods eller i bil, mens den nærmeste metrostation Bilbao kun befinder sig to minutters gang væk.

Se flere billeder af værelser og priser

Chueca

Chueca i Madrid - anbefalede bydele

Chueca er en bydel i Madrid, som primært er kendetegnet ved at være befolket af personer, der identificerer sig som LGBTI. Området er især kendt for sine Gay Pride-fester, hvor turister fra hele verden flokkes til for at deltage i festlighederne.

Butikker, restauranter og barer har derfor også særligt fokus på deres LGBTI-kundekreds. I hjertet af kvarteret finder du Plaza de Chueca, som er et populært mødested for kvarterets beboere. 

Området har i de seneste år gennemgået en stor transformation og modernisering, som især kommer til udtryk i de mange kulturelle spillesteder, kunstgallerier og markeder.

Besøg gerne Mercado de San Antón, hvor du kan vandre mellem boder med frugt og grønt, fisk eller kød. Markedet byder også på en bar med tilhørende terrasse.

Hvis du primært at rejst på ferie i Madrid for kunstens skyld, så er Museo del Romanticismo, ”Romantikmuseet”, klart et besøg værd. Her finder du en skøn samling af over 1600 værker, der fortæller, hvordan livet i Spanien var under den romantiske æra i det 19. århundrede.

Kunsterne bag værkerne, som både består af malerier, porcelæn og møbler, inkluderer Lord Byron, Goethe og Rosalia de Castro.

Catalonia Gran Via Madrid

Når du er på udkig efter et godt hotel i Madrid, så bør du ikke snyde dig selv for et ophold på det firestjernede Catalonoia Gran Via Madrid.

Hotellet ligger lige op til den berømte hovedgade Gran Via, og her finder du et hav af lækre luksusfaciliteter, som både inkluderer en udendørs pool, fitnesscenter, mulighed for massage samt en udsøgt frokost- og aftenrestaurant med mange internationale retter på menukortet.

Den centrale beliggenhed vil gøre det nemt for dig at komme rundt i de centrale bydele i Madrid, og de nærmeste metrostationer Sevilla og Gran Via ligger begge blot tre minutters gang væk.

Når det kommer til seværdigheder, finder du både Prado-museet, Puerta del Sol, El Retiro Park, Palacio Real de Madrid og Reina Sofia-museet inden for en radius af to kilometer.

Se flere billeder af værelser og priser

Sol-Gran Vía

Sol-Gran Vía i Madrid - anbefalede bydele

Hvis dit hjerte brænder for shopping, så er det Sol-Gran Vía, du skal besøge. Er du helt ny i Madrid, vil dette kvarter være det bedste sted at starte. Her kan du opleve et væld af butikker, og langs hovedgaden Gran Via finder du alle de kendte mærkevarer og tøjbutikker, du kender hjemmefra. Du vil dog også have rig mulighed for at finde spændende lokale spanske varer. 

Bydelen er den nok mest centrale i Madrid med en fantastisk leben, hvor både lokale og turister mødes til drinks, god mad og hyggelige snakke. I hjertet finder du den store plads Puerta del Sol med masser af gode transportforbindelser.

I Sol-Gran Vía kan du også opleve den gamle bygning Casa de Correos, hvor hundredevis af mennesker samles hvert nytår under klokketårnet for at feste og byde det nye år velkommen. 

Andre seværdige bygningsværker er statuen Oso y el Madroño, ”Bjørnen og jordbærtræet”, som er blevet et symbol på byen.

Også Círculo de Bellas Artes er en prægtig bygning, hvis teater- og koncertsal byder på et væld af foredrag, udstillinger og koncerter samt et årligt maskebal. 

Dear Hotel

Der findes utroligt mange flotte hoteller i området omkring Gran Via, og et af dem er Dear Hotel. Hotellet er forbundet med et shoppingcenter, og som en bonus tilbyder personalet lufthavnstransport døgnet rundt for et mindre tillæg.

Faciliteterne er mange, og de tæller blandt andet en udendørs pool med tilhørende bar, en delikatesse, en lækker international restaurant og en terrasse med en imponerende udsigt over byen.

Værelserne er elegante og lyse, og med i prisen får du morgenkåber, gratis mineralvand og minibar med gratis mineralvand. Gåturen til både seværdigheder, shopping og offentlig transport er utrolig kort – den nærmeste metrostation Plaza de España ligger kun få skridt fra hotellet.

Se flere billeder af værelser og priser

Barrio de las Letras

Hvis du er litteratur-elsker, så vil Barrio de las Letras være stedet for dig. Her finder du en helt unik bydel i Madrid, hvor du kan opleve gader og fortove, som er fyldt med berømte citater fra forfattere gennem tiden.

Grunden er, at området er hjemsted for nogle af den spanske guldalders mest berømte forfattere, som blandt andet inkluderer Miguel de Cervantes og Francisco de Quevedo. 

Området vrimler med små hyggelige spisesteder og restauranter, så der vil også være noget for den gastronomisk interesserede. Endelig kan du finde en treenighed af vigtige spanske kunstmuseer, som alle ligger side om side.

De tre museer inkluderer Prado-museet, Reina Sofia-museet samt det måske lidt mindre kendte Museo Thyssen-Bornemisza. Her finder du en varieret udstilling af moderne kunst, og langt de fleste værker er samlet af den hollandske industrimand og kunstelsker Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza.

Udstillingen finder du i et hertugpalads fra det 18. århundrede, Palacio de Villahermosa, som i sig selv er et skuestykke.

Hotel Catalonia Atocha

Her finder du et eksklusivt firestjernet hotel, som både er prisvenligt og ligger tæt på Puerta del Sol og Gran Via.

Hotellet byder blandt andet på en lækker tagterrasse, en god restaurant med tilhørende bar og lounge samt et spaområde til dig, der ønsker wellness-oplevelser i Madrid.

Den centrale beliggenhed er et stort plus, og du kan både nå seværdigheder og offentlig transport til fods inden for få minutter. Metrostationen Anton Martin befinder sig kun få skridt fra hotellet.

Se flere billeder af værelser og priser

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *