• Meny
  • Meny

Hvad du bør spise i Barcelona?

Bud på, hvad du bør spise på din tur til den catalanske by Barcelona er mange. Det catalanske køkken rummer nemlig nogle af de bedste spanske smagsoplevelser.

Enkelt er godt

Enkelt er godt, og det catalanske køkken er kendt for dets kolde udskæringer af charcuteri. Skinke af agernfodret svin fra det sydlige Spanien og tørret spanske pølser af bedste kvalitet. Prøv den populære Botifarra, pølse lavet på det bedste svinekød, krydret med salt og peber, grillet og serveret med hvide bønner og aioli. Eller prøv den søde, lagret i sukker i stedet for salt, og krydret med kanel og muskatnød, serveret som en semidessert. En anden catalansk delikatesse som ofte serveres sammen med charcuteri er ost, prøv den verdenskendte Manchego ost som er lavet på fåremælk og som har et fast bid og cremet smag.

En anden fundamental smagsoplevelse i det catalanske køkken er vilde svampe. Enkelt tilberedt med persille, hvidløg og olivenolie. Især er den aromatiske svamp trøffel velkendt og brugt i et utal af retter, for eksempel den klassiske spise risotto.

Tag på tapasbar

Tag på en af byens utallige tag selv tapasbarer for at opleve indbegrebet af en af de største spanske madtraditioner. Her er et lækkert udvalg af spanske delikatesser som ost, kolde udskæringer af charcuteri, skaldyr og fisk, på en bund af ristet brød, samlet på pinde, derfor også kaldet pintxos. Nyd et godt glas Cava, mens du går på jagt i barens udvalg af lækkerier. Til sidst betaler du pr. pind du har på tallerkenen. Dette er en god mulighed for at smage en masse forskelligt fra det spanske køkken.

Barcelona ligger lige ud til middelhavet og har derfor flere fiskerestauranter i bedste kvalitet som dagligt kreer skønne retter af friskfanget fisk og skaldyr. Prøv en af fiskerestauranterne i byens gamle arbejderkvarter, Barceloneta. Her kan du næsten dufte havet samtidig med at du nyder en lækker paella med muslinger eller andet godt fra havet.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *