• Meny
  • Meny

Lokale ølbryggerier og ølmærker

Den spanske befolkning er kendt for at være et vindrikkende folk i et land uden den store tradition indenfor ølbrygning. Dette har dog ændret sig og de sidste år er interessen for ølbrygning steget kraftigt i Spanien.

Ølbrygning er blevet populært

Lokale fra området omkring Barcelona har vist sig som forgangsmænd og har startet en spirende trend indenfor ølbrygning. Antallet af lokale bryggerier er stigende og det samme er spaniernes smag for øl. Faktisk er lokalt bryggede ølmærker og mikrobryggerier fra Catalonien er de sidste 6 år vokset fra 10 til ca. 200. En næsten eksplosiv stigning som måske kan skyldes finanskrisens kår som har fået iværksætterne til at tænke kreativt. Dertil en passion, og ikke mindst tradition, for god mad og vin som nu også eftersøges i øllets mange smagsnuancer.

Eftersom Spanien endnu ikke har den mængde korndyrkning der kræves til ølbrygning købe ølentusiasterne deres korn i udlandet. Derfor sættes det lokale catalanske særpræg på smagen i produktionsprocessen, samt fra tilsatte lokale råvarer som eksempelvis citron, frugt, peberfrugter, figner eller endda svampe.

En ny øltype med særskilt middelhavssmag

En af de tidligste lokale øl er fra bryggeriet Llúpols som med sine i dag 11 forskellige øl under mærket Glops er et velkendt catalansk ølmærke. Birra 08 er brygget af et mikrobryggeri i Barcelona hvis øltyper har navn fra byens postnumre. For eksempel øllen 08003 Barceloneta, navngivet efter det gamle arbejderkvarter Barceloneta, som ligger ned til stranden. Denne øl har en karakteristisk smag af sommer med sine tropiske aner og en afbalanceret bitter eftersmag hvis smagsnuancer bringer ens tanker til middelhavets bølger. Perfekt til at slukke tørsten efter en tur på en af Barcelonas utallige strande.

Den spirende interesse for ølbrygning har desuden skabt Barcelonas første ølfestival som efter bloy to år er velbesøgt med mere end 20.000 gæster på tre dage. Dertil mere end 300 forskellige øl fra hele verden, heraf 55 af dem fra catalanske lokale bryggere og iværksættere.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *