• Meny
  • Meny

Park Guell

Park Guell er et stort havekompleks med arkitektoniske elementet. Havekomplekset er placeret på bakken af El Carmel i Gracia i Barcelona. Den blev designet af den catalanske arkitekt Antoni Gaudi og blev opført i årene 1900-1914. Havens størrelse gør den til en af de største arkitektoniske værker i det sydlige Europa. Det er bl.a. derfor, at haven er en del af UNESCO World Heritage Site.

Park Guell var oprindelig en del af et kommercielt og mislykket boligområde – det var Grev Eusebi Guells ide, men ideen mislykkedes altså. Dog fik greven alligevel haven opkaldt efter sig. Selve parken er inspireret af den engelske ”haveby’s bevægelse”, hvorfor parken officielt hedder ”Park Guell” i stedet for ”Parc Guell” med c – som skriver på catalansk.

Gratis indgang i Park Guell

Siden det mislykkede boligområde er haven blevet omdannet til en kommunal have. Du kan tage metroen fra Barcelona ud til Park Guell, hvis du ønsker at se de mange arkitektoniske herligheder. Det er gratis at besøge den smukke park. Dog skal du betale en beskeden sum, hvis du vil have adgang til nogle af de møbler Gaudi designede i sin tid. Hvis du ønsker at spare penge, så kan du købe en billet til Sagrada Familia OG Park Guell – dette giver dig en kvantumsrabat.

Park Guell er designet med særlig henblik på at de besøgende får fred og ro i sindet. De bygninger der er placeret rundt om parken er meget originale og samtidig yderst bemærkelsesværdige med fantastisk formede lofter med usædvanlige tinder. Alle disse smukke detaljer passer perfekt ind i parkens resterende miljø, hvor det smukke grønne landskab pryder den smukke park.

Skal du til Barcelona er et besøg i Park Guell værd at foretrække. Det kan roligt blive hektisk og kaotisk i den indre by, hvorfor det er ideelt at tage til Park Guell og slappe af.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *