• Meny
  • Meny

La Rambla

La Rambla (hedder også Las Ramblas) er en fantastisk lang gade i stil med Strøget i Danmark, men i et meget større størrelsesforhold. La Rambla går fra Placa de Catalunya ned mod havnen – en fantastisk gåtur, hvor du virkelig vil opleve liv og glade dage i form af en masse boder, grønthandlere, kiosker, cafeer, gadegøglere osv.

Kulturelle seværdigheder i forbindelse med La Rambla

I det historiske centrum tæt på La Rambla finder man en masse kulturelle ting. Man kan bl.a. finde katedralen Santa Eulalia, der fornylig blev restaureret fra 1968-1972. Katedralen er gotisk og sæde for ærkebiskoppen af Barcelona. Man kan også finde Placa Sant Jaume, der huser bygningerne i Generalitat i Catalonien og Barcelonas byråd.

Den store promenade er fyldt med mennesker i løbet af dagen og natten. Den er som sagt fuld af kiosker, der sælger aviser og souvenirs, blomsterhandlere, forskellige slags fugle, gøglere cafeer, restauranter og diverse butikker. Når man nærmer sig havnen via La Rambla finder man mindre lokale markeder og shopfronter af malere og tegnere. La Rambla er en perfekt gade at gå en slentretur på, hvor man kan opleve historiske bygninger såsom Palace de Virreina og La Boqueria markedet. La Boqueria markedet er et fantastisk stort marked, hvor dine gastronomiske sanser for alvor bliver tilfredsstillet.

I højsæsonen er der flere turister på Ramblaen end der er cataloniere. Når man går på ramblaen, så anbefales det at holde værdigenstande tæt på kroppen, da der desværre er ry for at være mange lommetyve. Ramblaen besidder en masse flotte udsmykninger, der virkelig fortjener at blive set. Man kan ikke forestille sig en smukkere og sjovere tur ned mod havnen end ved at gå på La Rambla. Hvis du er i Barcelona, er et besøg på Ramblaen et must.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *