• Meny
  • Meny

Leveomkostninger i Barcelona

Leveomkostninger i Barcelona er svingende alt efter hvilken standard man søger, dog ligger det typisk et niveau under de danske priser. Mad er generelt billigere, og bedre, både i butikker og på restauranter, end i Danmark.

At bo

En ferielejlighed til en lille familie kan lejes i en uge for ca. 4000 kroner. Dog er priserne dyrere i sommermånederne, som i så mange andre populære feriebyer. Det er også ret dyrt at bo i Barcelona centrum hvis man skal opholde sig i byen længere tid, men stadig vil bo i centrum. Tager man blot et par stop med metroen ud af centrum koster en 80 kvadratmeter lejlighed ca. 4500 kroner om måneden. Da byen ikke er kæmpe stor, og transportomkostninger indtil byen ikke særlig høje, er det derfor at foretrække. Desuden kan man som beboer i Barcelona benytte sig af det gratis cykelsystem og derfor cykle gratis rundt dagligt.

Et måltid til en favorabel pris

Catalonierne er passioneret omkring hvert af deres måltider og mad fylder meget i deres tanker. Barcelonas udvalg af markeder, cafeer og restauranter er derfor stort. Især er kvaliteten af råvarer på byens markeder helt fantastisk og du kan købe stort set alt hvad hjertet begærer til et spansk måltid, til favorable priser. La Boqueria er en af byens største overdækkede markeder og her bugner det alle hverdage af friske råvarer. Alt fra charcuteriets pølser og skinker, til friskfanget fisk og skaldyr, ost og ikke mindst et enormt udvalg af alverdens frugt og grønt.

Det er altså muligt at lave lækker mad forholdsvist billigt på din ferie til Barcelona. Ellers er det at gå ud og spise typisk en del billigere end i Danmark, især hvis du styrer udenom de værste turistfælder, og går i den gamle bydel Ciutat Vella efter aftenens middag i stedet for omkring den fyldte La Rambla. Søger du lidt væk kan du få et frokostmåltid med 2-3 retter plus et glas vin til omkring 10 euro.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *