• Meny
  • Meny

Tidszone og indstilling af ur

Tid i verden er opdelt i tidszoner. En tidszone er en region i verden, som er bestemt ud fra længdegrader, hvor den lokale tid er ensrettet. Disse ligger næsten alle med præcis én times forskel og udregnes i dag ud fra det man kalder for UTC; Coordinated Universal Time.

Nulpunktet for UTC er lokaliseret i Greenwich, England. Dette nulpunkt varierer to gange årligt, da der skiftes imellem sommer- og vintertid for at få så meget ud af solens lys i dagtimerne som muligt.

Barcelonas tidszone

Den spanske by Barcelona ligger i den man kalder for tidszonen +0200 når sommertiden er i drift, derefter +0100 resten af året. Det vil sige at tidsforskellen imellem UTC nulpunkt til tidszonen, som Barcelona befinder sig i, er plus én time om vinteren, og plus to timer om sommeren.

Denne lokale tidszone rummer også Danmark. Barcelona befinder sig altså i den samme tidszone som Danmark og man behøver derfor ikke at indstille tiden på sit ur når man rejser til den spanske by. Når klokken er 10.00 formiddag i Danmark, er klokken ligeledes 10.00 om formiddagen i Barcelona. Du skal altså hverken rykke dit ur frem eller tilbage på din tur hertil.

Sommertid er i Barcelona, som Danmark, fra den sidste søndag i marts til den sidste søndag i oktober, herefter går de over til vinterens tidszone.

Barcelonas placering

Barcelona ligger på den sydlige halvkugle i den nordøstlige del af Spanien med Cataloniens bjerge på den ene side og Middelhavets kyst på den anden side. Her er der milde vintre og lange somre. Byen har sin egen kilometerlange strand, som året rundt er flittigt besøgt af byens indbyggere såvel som turister i massevis. Især i sommerhalvåret bugner stranden af badelystne gæster da temperaturen i byen nemt sniger sig op omkring de 30 grader. Heldigvis byder baglandets Pyrenæerne på køligere himmelstrøg og her søger indbyggere og turister således også op når byens vejr bliver for varmt.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *