• Meny
  • Meny

Koncerter og spillesteder

Barcelona er kendt for at være en af Europas festligste byer, fyldt med klubber, koncerter og store spillesteder. Derfor gæstes byen også ofte af internationale musikere og bands.

Klassisk musik og OL

Klassisk musik er en del af Barcelonas musiktradition, som de er stolte af. En af byens smukkeste koncertsale er “Palau de la Música Catalana” hvor billetterne ofte er udsolgt. Stedet er ikke kun velbesøgt til sine klassiske koncerter, men er også kendt for sin smukke facade, og det er en stor turistattraktion blot at få en rundvisning i den imponerende koncertsal som har plads til mere end 2100 gæster. Af andre klassiske koncertsale i Barcelona er bl.a. L `Auditori som huser Barcelonas orkester OBC.

Noget med størrelse og lyd er den gamle OL arena “Palau Sant Jordi”. Stedet er en multifunktionel indendørs arena som oprindeligt blev bygget til OL i 1992. Derefter er den med sin 24.000 pladser blevet en oplagt koncertarena og store kunstnere som Pearl Jam, Queens, Frank Sinatra, B.B. King, Beyoncé, Lady Gaga, samt mangle flere har spillet her.

Byens bedste spillesteder

Et spillested af en lidt anden slags er “Razzmatazz”. Stedet er faktisk en natklub, men med sine mange kvadratmeter åbner det i weekenden op for live musik, og er således et af Barcelonas mest populære spillesteder. Der er ofte internationale kunstnere på programmet, indenfor rock, hip hop og popmusik.

På Apolo byder programmet på reggae, metal, hip hop, rock og pop fra hele verden. Der er koncert hver aften i weekenden, og efter hver koncert bliver salene omdannet til en natklub hvor publikum fester videre. For koncerter med reggae-, funk- eller soulmusik er spillestedet Bikini også et godt sted at tage til koncert.

Vær opmærksom på at nogle af de mest centrale spillesteder er underlagt strenge lydregler, og derfor er lyden til en koncert i byens centrum ofte mindre god. Tag derfor til et af de spillesteder der ligger lidt mere afsides for at få den optimale lydoplevelse.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *