• Meny
  • Meny

Picasso museum

Museu Picasso, beliggende i Barcelona, Spanien, huser en af ​​de mest omfattende samlinger af kunstværker fra det 20. århundrede udført af den spanske kunstner Pablo Picasso. Med mere end 3.500 værker af maleren, har museet den mest komplette samling af værker – en fantastisk kunstsamling, der er værd at se.

Museet har til huse i fem tilstødende middelalderlige paladser i Barcelonas La Ribera og er placeret på Montcada Street i (bankdistriktet) i Barcelona. Picasso museum åbnede for offentligheden den 9. marts i 1963, og blev det første dedikerede museum, der skulle vise Picassos arbejde. Picasso museet i Barcelona er det eneste museum, der åbnede imens Picasso levede. Det er siden blevet erklæret som et museum af ”særlig national interesse” af regeringen i Catalonien.

Højdepunkter i samlingen omfatter to af hans første hovedværker, The First Communion (1896), og videnskab og Charity (1897). Især afslører Museu Picasso Picassos forhold til byen Barcelona, et forhold, der blev formet i sin ungdom og ungdommen, og fortsatte indtil hans død.

Ideen til Picasso museum

Den oprindelige idé til museet kom fra Picassos livslange ven og sekretær, Jaume Sabartés, hvem Picasso havde givet mange malerier, tegninger og grafik siden deres møde i 1935. Den oprindelige plan var at lave et museum i Malaga (Picassos fødested), dette kunne umiddelbart ikke lade sig gøre. Derfor foreslog Picasso selv, at byen Barcelona kunne være en god mulighed. Netop Barcelona betød ganske meget for Picasse, da han har haft mangeårige forbindelser til byen.

Skal du til Barcelona bør du uden tvivl aflægge Picasso Museum et besøg. Tusindvis af værker står opstillet på museet og er virkelig et besøg værd. Picasso museet er ganske let at finde i den store by. Museet byder på en masse spændende oplevelser man ikke kan være foruden.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *